Ontstaan van Kidsafety

1980
START KIDPOWER WORKSHOPS IN TILBURG

Kidpower opleiding gedaan in Santa Cruz in Amerika.
Via de organisatie Kidpower, Teenpower, Fullpower International (www.kidpower.org) hebben Lex en Evi de opleiding gevolgd tot Kidpower instructeur.
Bij thuiskomst zijn ze gestart met het geven van ouder-kind workshops in Kidpower op verschillende locaties in Tilburg en omgeving.

1980
START KIDSAFETY

In 2009 zijn Lex en Evi gestart met hun eigen programma Kidsafety op de Korvelseweg 155A in Tilburg. In overleg met Kidpower, Teenpower, Fullpower International mogen ze technieken uit het programma van Kidpower gebruiken in Kidsafety. Samen met de ervaring van Lex in vele vechtsporten zoals Boksen, Jiu Jitsu en Krav Maga en de achtergrond van Evi in het basisonderwijs, creëren ze Kidsafety.

Kidsafety onderscheid zich ten opzichte van andere vecht/ verdedigingssporten, omdat het verder gaat dan alleen statisch technieken aanleren. Kidsafety is een speels programma, waarin respect en plezier onderling centraal staat. In de wekelijkse lessen wisselen we weerbaarheidstechnieken (bijv. omgaan met pesten/ ongewenste aanrakingen) af met zelfverdediging. Door deze aanpak werk je goed aan assertiviteit en zelfvertrouwen.
Lex en Evi begonnen eerst alleen op de Korvelseweg met lessen maar zagen al snel dat er veel vraag was naar het programma. Er werden dus al snel extra instructeurs opgeleid voor Tilburg.

1980
KIDSAFETY BUITEN TILBURG

De eerste instructeurs voor locaties buiten Tilburg worden opgeleid.
Op 18 december 2010 is ons eerste Kidsafety examen op locatie Korvelseweg 155A, er doen 20 kinderen mee.

1980
START LOCATIE REESHOF

In maart 2012 start de eerste locatie in de reeshof op de Bergeijkstraat 18. De eerste les worden we al verrast door de hoeveelheid proeflessers. We starten met 1 les maar gaan al snel naar 2 lessen per week.
In 2014 start de tweede locatie in de reeshof op de Mingersbergstraat 58 op de maandagmiddag.

1980
KIDSAFETY BLIJFT GROEIEN

In juli doen 82 kinderen examen Kidsafety. Dit is natuurlijk niet mogelijk op de Korvelseweg, aangezien de zaal daarvoor niet groot genoeg is. We wijken voor de eerste keer uit naar een andere locatie voor het examen, namelijk het T-kwadraat.
In augustus organiseren we onze eerste overnachting op de sportschool. De kinderen kunnen in de zomervakantie 1 nachtje blijven slapen in de sportschool en gaan allemaal leuke activiteiten doen.
Dit was een groot succes en we besloten het daarna jaarlijks te organiseren.

1980
NIEUWE WEBSITE

Om onze groeiambities verder kracht bij te zetten hebben we in 2022 een geheel nieuwe website gelanceerd voor zowel Kidsafety als voor Kidsafety Tilburg. 

0
TRAINERS

ERVAREN IN KIDSAFETY TRAININGEN

0
LOCATIES

ALLEEN AL IN REGIO TILBURG