Stichting Kidpower

Stichting Kidpower Nederland valt onder de organisatie Kidpower, Teenpower, Fullpower International.

Wat is Kidpower?

Kidpower, Teenpower en Fullpower International is een organisatie die zich inzet om de veiligheid van kinderen, tieners en volwassenen te vergroten. Door middel van intensieve workshops leren zij hen om veilige keuzes te maken in het dagelijkse leven en in noodgevallen.

In Nederland zijn we begonnen met het introduceren van Kidpower. Kidpower is gericht op het lesgeven aan kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

We bieden verschillende workshops om kinderen de vaardigheden te leren om hun zelfvertrouwen te vergroten en om bij hun veiligheid zelf een veel grotere rol te spelen. De vaardigheden die ze leren hebben betrekking op onder meer: pesten, ongewenste aanrakingen, alleen thuis zijn, noodgevallen, en machtsmisbruik. Wij geven deze workshops vaak aan ouders en kinderen tegelijk, zodat de ouders ook weten hoe ze moeten handelen als hun kind een van de technieken gebruikt.

Wat is het verschil tussen Kidpower en Kidsafety?

De workshops van Kidpower worden niet doorlopend gegeven en ze zijn meer gericht op sociale weerbaarheidstechnieken dan op fysieke technieken. Dit is het verschil met de Kidsafety lessen die net zoals een sport doorlopend aangeboden worden.

Waarom Kidpower?

Compleet programma

Kidpower leert kinderen meer weerbaar te zijn, en meer alert te zijn in hun omgeving. Daardoor kunnen veel gevaarlijke situaties al worden vermeden. Kidpower is niet alleen gericht op veiligheid naar vreemden, maar ook het aangeven van grenzen bij aanraking krijgt veel aandacht. Kinderen moeten kunnen aangeven wanneer ze een aanraking niet fijn vinden, of het nu van vreemden is, of van familie of kennissen.

Op maat

Kidpower is zeer breed van opzet. Het bevat verschillende oefeningen voor verschillende onderwerpen. Desgewenst kunnen wij de workshops aanpassen op de wensen van de school.

Open voor ouders

De kidpower cursussen zijn niet alleen voor scholen bedoeld. Ook ouders met hun kinderen kunnen zelf een workshop bijwonen of organiseren. Dan komen Lex en/ of Evi lesgeven in de methode en kunnen ouders actief meedoen. Thuis kunnen zij deze technieken blijven oefenen met hun kinderen.

Gedeelte fysiek

Er wordt bij Kidpower niet alleen veel aandacht gegeven aan technieken waarbij je leert aan kinderen om veilige beslissingen te nemen. Er is ook de mogelijkheid om fysieke technieken te oefenen, dit wordt gedaan op stootkussens. Losmaaktechnieken kunnen ook op de instructeurs en ouders geoefend worden.